JURNAL

jurnal de capitan – septembrie 17

Soarele este încă cald, părul meu a devenit mai blond și frunzele copacilor incep usor sa se ingalbeneasca pe la margini ca intr-o compunere de clasa a 4-a . Rezolv lucrurile mai încet ca de obicei si ma simt mai plina de energie ca oricand. Toamna aduce schimbare și septembrie ma inspiră mai mult ca nici o alta perioada a anului.

Septembrie *pentru mine) întotdeauna se simte ca un nou început.

Nu contează cât timp a trecut de cand am terminat școala, ma emotionez de fiecare daca la sfarsitul lui august cand intorc foaia in calendar. In fiecare an, fara exceptie, simt mirosul acela de scoala dat de aerul subtire de dimineata. E frig de dimineata, dar imediat se face cald la loc inainte sa apuc sa ma supar.

Promisiuni, dorinte noi, proiecte si aspiratii marete. O pagina alba proverbiala pe care abia astept sa o intorc si sa scriu pe ea cu stiloul mei nou nout cumparat de la raionu de rechizite. Data in dreapta sus si titlul perfect aranjat pe mijloc…

Un inceput nou isi doresc multi dintre noi. O casa mai linistita si mai organizata, un job nou mai bine platit, un proiect nou de demarat pe langa, familie sanatoasa si mai multe seri calme ghemuita sub patura, cu o carte buna in mana. A inceput toamna oficial, dar parca mai astept putin pana plec sper hibernare.

O sa profit, ca in fiecare an, de toamna calda si incep a-mi curata dulapul si casa de lucruri inutile – mai multe detalii in ESENTIALELE urmatoare. Profit de soarele cald ramas si ies afara prin parcuri, printre copaci, si trag impreuna cu ei ultimele rasuflari de viata. Incerc din nou sa pun muraturi – legume sortite esecului. Ma apuc sa adun carti pe care mi-am dorit sa le citesc toata vara.

In sfarsit liniste. Linistea dinaintea frutunii – o brad frumos, mai sunt 20 de saptamani doar…

Articole pe aceeași temă

0 Ganduri

Raspunde