FAMILIE

nu fi dezamagit

Craciunul este locul de pastrare al amintirii inocentei noastre. – Joan Mills

Cu siguranta, fiecare dintre noi defineste sezonul de sarbatori in moduri diferite. Unii vor căuta o reînnoire spirituală, altii vor sărbători in familie. Unii mai buni ca altii se vor reorienta în a da ceva si altora. Dar mai toti vor căuta odihnă și vor lua evalua anul ce tocmai a trecut.

Sărbătorile pot fi un moment minunat al anului. Sezonul este adesea marcat de familie, tradiție și dăruire. Si indiferent de varsta noastra, ni se trezesc amintiri placute si se creeaza altele noi. Sărbătorile pot aduce într-adevăr momente minunate in vietile noastre.

Dar, în ciuda tuturor speranței și a pregătirilor, de multe ori, așteptările noastre nu sunt satisfăcute. Mesele parca nu arata ca pozele de pe Pinterest. Copiii devin niste mici monstri. Membrii familiei se cearta sub presiune. Cadouri nu sunt primite cu entuziasmul la care ne-am fi așteptat. Și înainte să ne dam seama, nuanțele de dezamăgire încep să se strecoare în sufletele noastre. Magia Craciunului…

Cum putem totusi sa evitam totusi această stare nedorita de sărbătoare?

  1. Identificați lucrurile esentiale.

Decorațiuni, cadouri și petreceri, decembrie este plin de oportunități si evenimente. Dar există o linie foarte fină între oportunitate și distragerea atenției. Mai bine ganditi-va care este lucrurl esential care doriti să va reprezinte in acest sezon. Familia, religia sau odihna. Indiferent de ce decideți, păstrați-l pe primul loc si nu va lasati distrasi de luminite si sclipiri de moment.

  1. Perfectiunea nu exista.

Călătoriile sunt obositoare. Casele se murdaresc itr-un mare fel. Copii vor (si) mai multe cadouri. Membrii familiei se cearta mai mult decat sa depene amintiri. Asa este viaţa in realitate, foarte diferita de perfecțiunea din reviste.

  1. Nu împingeți așteptările voastre pe alții.

Cu toții avem așteptări diferite cu privire la modul în care ar trebui să fie Crăciunul. De multe ori, aceste așteptări se bazează pe amintirile noastre din copilărie. Dar cu toții avem amintiri diferite din copilărie … deci nu presupuneți că toată lumea se așteaptă ca Crăciunul să arate la fel ca al vostru. Impamantati tradiții noi impreuna.

  1. Incetiniti si odihniti-vă.

Trage-ți un pui de somn la pranz daca aveti cum. Sau bagați-va la culcare mai devreme într-o seară. Sau dormiți mai mult intr-o dimineață. Ati alergat zdrențuit pentru a face totul perfect de Craciun, in Decembrie, de zilele de nastere, la serviciu, in familie, tot anul. Acum putina odihna. Pacea si calm in tot ce faceti.

  1. Iertare pentru toti.

Oamenii greșesc. Acum e cel mai bun moment sa ii ierti pe cei carora ti-au gresit si sa refaci relațiile rupte – indiferent dacă ruptura a avut loc ieri sau s-a întâmplat cu mulți ani în urmă. Faceți pasul catre impacare, deoarece menținerea sentimentelor de ura față de alții este una dintre cele mai mari surse de dezamăgire în viață.

  1. Mai bine donati decat sa acumulati.

Nu veți obține tot ce doriți acest Crăciun și, invers, veți obține câteva lucruri pe care nu vi le doriți. Acordați mai puțină atenție cadoului propriu zis, si puneți mai mult accentul pe faptul că cineva crede că sunteți special în acest sezon de sărbători. Darul nu este cadoul. Darul adevărat este … dăruitorul. Intre timp, casele noastre se vor umple de jucarii, electronice, haine, etc. Cu toate acestea, există mai multă bucurie în a deține mai puține lucruri, asa ca pregatiti un plan de a face ordine in lucruri si a le dona pe cele in surplus.

  1. Recunoașteți că nu puteți schimba alte persoane.

Putem stabili exemple îndrăznețe. Putem să impartasim momente din care am învățat ceva. Putem oferi sfaturi când ni se cer. Dar nu putem lua decizii in numele altora. Singurii pe care ii putem schimba suntem noi insine.

  1. Invatati când să vă opriți.

A sti când să se oprim devine o artă pierdută în timpul sezonului de sarbatori. Ce e prea mult strica, iar un lucru bun se poate transforma repede într-un lucru rău, cu consecințe de durată. În aproape orice privință, pentru o bucurie maximă, îmbrățișați moderatia. Buget, cadouri, extravagante, calatorii, mancare și divertisment.Totul in moderatie.

  1. Îmbrățișează spiritualitatea.

Indiferent de preferința religioasă (sau non-religioasă), simtim cu totii ca există mai mult in această lume decât ceea ce vedem. Îmbrățișați spiritualitatea în acest sezon, promovând iubirea, speranța și iertarea. Decât să vă pierdeți în agitație, găsiți spiritul Crăciunului și sărbătoriti tot ce aveti mai bun in suflet.

Pentru cei dintre noi care sărbătorim Crăciunul, cel mai bun dar pe care îl putem împărtăși cu ceilalți, indiferent de credința sau filosofia noastra, rezulta dintr-o întrebare simpla raspunsa cu sinceritate: Ce cuvinte bune așteaptă sa ne iasa pe gura de acum inainte?

In concluzie, sarbatorile perfecte de iarna nu sunt chiar asa greu de gasit. Pastrati lucrurile esentiale, nu va lasati distrasi si sarbatoriti simplu.

Și din inimile noastre catre ale voastre , va uram sărbători simple si cu adevărat fericite!

Articole pe aceeași temă

0 Ganduri

Raspunde