JURNAL

jurnal de capitan – martie 18

M-am intrebat de nenumarate ori pe parcursul ultimilor 10 ani care sunt valorile mele morale, dar niciodata nu am reusit sa fac o lista.  Am crezut de multe ori ca pur si simplu la nivelul meu nu exista notiunea de valoare morala. Intr-un sfarsit am reusit sa imi dau seama ca virtutile mele sunt defapt  actiunile, activitatile  mele de zi cu zi.

Se vorbeste intens in ziua de azi de “virtue signaling”. Toata lumea in ziua de azi pare sa vrea sa faca cat mai vizibile valorile morale cotidiene si sa exprime public caracterele bune, uneori dus la extremul penibilului, numai cu intentia de a spori pozitia cuiva in cadrul unui grup social.

E atat de usor sa confundam lucrurile valoroase cu valorile in ziua de astazi. Chiar daca intuitia imi spune una, continui sa adun lucruri noi zi de zi, sa impodobesc, sa acumulez, sperand probabil sa impresionez pe cineva la un moment dat.

Oricat as lupta impotriva consumerismului, acesta mi-a alterat deja identitatea. Si fara sa vreau dau mai departe apucaturile. Dar realizez ca daca imi doresc atat de mult sa ii impresionez pe cei din jurul meu (ma refer aici la oameni si ei la randul lor cu valori moale solide), nu o sa reusesc niciodata cu adevarat sa fac asta prin intermediul lucrurilo pe care pe detin. Nu intr-un mod semnificativ, cel putin.

Asa a aparut Simplu8.

Am incercat sa creez un nou mod de a transmite cine suntem. Identitatile noastre sunt conduse si modelate de creativitate, iar productia este modalitatea noastra sincera de a semnala lumii ca ne pasa si de altii. In felul nostru simplu.

 

Articole pe aceeași temă

0 Ganduri

Raspunde