FAMILIE

cadouri de neuitat

Ai nevoie de încredere deplină că să zbori, căci a avea încredere înseamnă să ai aripi. – Peter Pan

Cu toții avem nenumărate amintiri din copilărie, iar majoritatea sunt construite în jurul familiei, al tradițiilor și al experiențelor. Foarte puține amintiri sunt clădite pe lucrurile materiale pe care le-am primit. Poate unii își aduc aminte de primul lor joc pe televizor primit de Crăciun sau de prima bicicletă primită la 8 ani. Însă nu toți copiii din generația cu cheia la gât au primit lucruri materiale în zilele de sărbătoare. Cei mai mulți dintre noi își aduc aminte de mirosul de cozonaci de Crăciun, de colindele care răsunau pe scările blocurilor, de gerul de afară sau de muzica din anii ’90 de la radio, care se auzea în tot cartierul când era vreo onomastică.

Cu toate amintirile plăcute în gând, ce fel de cadouri credeți că putem oferi copiilor noștri ca să nu le uite niciodată? Ce cadouri le vor influența viața și le-o vor schimba pentru totdeauna?

Vă propunem în continuare o listă cu cadouri de neuitat pe care le putem da copiilor noștri. Gratuit.

  • Apreciere

Asigurați-vă că știu cât de mult îi apreciați. Reamintiți-le de fiecare dată când aveți ocazia.

Cuvintele sunt puternice. Uneori un simplu cuvânt poate schimba o viață întreagă, ele pot crea sau pot distruge. Cuvintele simple pe care alegeți să le rostiți pot oferi încurajări și gânduri pozitive unui copil. Sau îl pot descuraja și umple de deznădejde. Deci, alegeți-le cu atenție.

  • Artă

Odată cu apariția internetului, oricine dorește să creeze poate găsi inspirație și multe canale de expunere. Lumea are nevoie de mai mulți artiști!

  • Provocări și determinare

Încurajați-vă copiii să aibă vise mari, spuneți-le că pot face orice își pun în minte. Astfel, ei vor realiza mai mult decât au crezut că e posibil. Sau chiar mai mult decât ați crezut și voi că este posibil. Unul dintre cei mai importanți factori determinanți în succesul unei persoane este dimensiunea voinței.

  • Compasiune și dreptate

Viața nu este întotdeauna corectă. Nu va fi niciodată, sunt prea multe variabile. Dar când a fost comisă o greșeală, o nedreptate sau când o dispută poate fi ameliorată, copiii noștri trebuie să știe că pot să fie activi și să intervină.

  • Mulțumire

Nevoia de mai mult este contagioasă. Prin urmare, unul dintre cele mai mari daruri pe care le puteți oferi copiilor dumneavoastră este o apreciere pentru faptul că sunt mulțumiți cu ceea ce aveți sau cu ceea ce sunteți.

  • Curiozitate

Învățați-i pe copii să pună întrebări despre cine, ce, unde, cum, de ce și de ce nu. “Nu mai pune atâtea întrebări!” sunt cuvinte care nu ar trebui să iasă niciodată din gura părinților.

  • Disciplină

Disciplina vine de la latinul “discipulus” care înseamnă elev sau student. Disciplina înseamnă a învăța, nu a pedepsi. Copiii trebuie să învețe acasă comportamentele adecvate, cum să se înțeleagă cu alții, cum să obțină rezultate și cum să-și atingă visele. Disciplina nu trebuie evitată sau reținută, ci trebuie să fie consecventă și pozitivă.

  • Frumusețe

Ajutați-vă copiii să găsească frumusețea în tot ceea ce văd și în toată lumea pe care o întâlnesc.

  • Generozitate

Arătați-le copiilor voștri că sunteți generoși cu lucrurile voastre, astfel încât și ei să devină generoși, la rândul lor.

  • Onestitate și integritate

Copiii care învață valoarea și importanța onestității de la o vârstă fragedă au o șansă mult mai mare să devină adulți cinstiți. Iar adulții cinstiți tind să aibă o părere mai bună despre ei înșiși, să se bucure mai mult de viața lor și să doarmă mai bine noaptea.

  • Speranță

Speranța este să știi și să crezi că lucrurile se vor îmbunătăți. Speranța creează putere, rezistență și determinare. Iar în momentele dificile ale vieții ne ajută să continuăm.

  • Îmbrățișări și sărutări

Copiii nu sunt niciodată prea maturi pentru a primi dovada fizică a iubirii pe care o aveți pentru ei.

  • Imaginație

Viața se schimbă mai rapid cu fiecare zi care trece, iar lumea de ieri arată foarte diferit de lumea de azi. Copiii și oamenii cu imaginație sunt cei care creează lumea de mâine.

  • Învățare pe tot parcursul vieții

Pasiunea pentru a învăța este diferită de studiul realizat doar pentru a lua o notă la școală. Pasiunea pentru a învăța începe acasă. Așa că citiți în fața copiilor, puneți-vă întrebări, analizați și povestiți de față cu ei. Cu alte cuvinte, învățați-i să iubească să învețe toată viața lor.

  • Mese luate împreună

Mesele oferă oportunități excelente pentru relaționare. O familie care nu mănâncă împreună nu crește împreună.

  • Respect pentru natură

Copiii care învață să aprecieze lumea din jurul lor au grijă de aceasta. Așa cum le cerem frecvent copiilor să păstreze camerele din casă curate și ordonate, la fel trebuie să îi învățăm să țină și natura curată.

  • Oportunitate

Copiii au nevoie de oportunități pentru a experimenta lucruri noi, astfel încât să poată identifica ce îi bucură și la ce sunt buni. Și, contrar credinței populare, acest lucru nu trebuie să necesite mulți bani.

  • Optimism

Pesimiștii nu schimbă lumea. Optimiștii o fac.

  • Mândrie

Sărbătoriți lucrurile mici în viață. La urma urmei, micile realizări devin cele mai mari.

  • Spațiu pentru greșeli

Copiii sunt copii. Asta îi face atât amuzanți, cât și cu multă nevoie de răbdare din partea noastră.  Lăsați-le spațiul necesar pentru a experimenta, a explora și a face greșeli.

  • Stimă de sine

Oamenii care învață să se aprecieze pe ei înșiși la adevărata lor valoare au mai multă încredere în sine, mai mult respect pentru propria persoană. În consecință, copiii cărora li se instituie aceste valori de mici vor deveni adulți care se respectă, chiar și atunci când nimeni din jurul lor nu o va face.

  • Fidelitate față de soțul tău / soția ta

Fidelitatea în căsătorie include, pe lângă trupurile noastre, și ochii, mintea, inima și sufletul nostru. Protejează-ți sexualitatea și dedic-o în întregime soțului tău / soției tale. Copiii vor lua comportamentul tău ca exemplu.

  • Simț al umorului

Râdeți cu copiii voștri. Zilnic. De dragul lor și al vostru.

  • Stabilitate

O casă stabilă devine fundamentul pe care copiii își construiesc restul vieții. Ei trebuie să-și cunoască locul în familie, în cine pot avea încredere și cine va fi acolo pentru ei când au nevoie. Nu schimbați aceste lucruri.

  • Timp

Timpul este singurul cadou pe care nu-l puteți lua înapoi niciodată. Deci, gândiți-vă bine cu cine îl împărțiți.

  • Atenție nedivizată

Deconectați-vă ca să vă conectați.

  • Unicitate

Ce ne face diferiți este ceea ce ne face deosebiți. Unicitatea nu trebuie ascunsă, ci trebui afișată cu mândrie ca toată lumea să vadă, să aprecieze și să se bucure.

  • O casă primitoare

Să știi că întotdeauna poți să te întorci acasă este printre cele mai plăcute și dătătoare de siguranță sentimente. Oare casa voastră oferă siguranță și viață copilului vostru?

  • Dragoste necondiționată

Cel mai mare și mai important cadou este dragostea pe care părinții o pot oferi necondiționat copiilor lor.

Desigur, niciunul dintre aceste cadouri nu este disponibil la supermarket sau în magazinele de lux. Dar asta e ideea, de fapt 🙂

Related Posts

0 Ganduri

Raspunde