ESENTIALE

nu fi dezamăgit

Crăciunul este locul de păstrare al amintirii inocenței noastre. – Joan Mills

Fiecare dintre noi petrece sezonul sărbătorilor în mod diferit. Unii vor căuta o reînnoire spirituală, alții vor sărbători în familie, alții vor împărți cu cei din jur din ce au. Dar mai toți ne dorim odihnă și ne propunem să analizăm anul care tocmai a trecut.

Sărbătorile pot fi o perioadă minunată pentru că aceste luni sunt adesea marcate de familie, tradiție și dăruire. Și, indiferent de vârsta pe care o avem, ni se trezesc amintiri plăcute și se creează altele noi. Sărbătorile pot aduce, într-adevăr, momente magice în viețile noastre.

Dar, în ciuda speranței și a pregătirilor, de cele mai multe ori așteptările noastre nu sunt satisfăcute. Mesele parcă nu arată precum în pozele de pe Pinterest. Copiii noștri devin niște mici monștri. Membrii familiei se ceartă, în aer se simte tensiunea. Cadourile nu sunt primite cu entuziasmul la care ne-am fi așteptat. Și înainte să ne dăm seama, nuanțele de dezamăgire încep să se strecoare în sufletele noastre. Magia Craciunului…

Cum putem totuși ca de sărbători să evităm această stare neplăcută?

  1. Identificați lucrurile esențiale.

Decorațiuni, cadouri și petreceri. Luna decembrie este plină de oportunități și evenimente. Dar există o linie foarte fină între oportunitate și distragerea atenției. Mai bine gândiți-vă care este lucrul esențial care doriți să vă reprezinte în acest sezon: familia, religia, odihna etc. Indiferent de ce decideți, păstrați-l pe primul loc și nu vă lăsați distrași de luminițe și sclipiri de moment.

  1. Perfecțiunea nu există.

Călătoriile sunt obositoare. Casele se murdăresc într-un mare fel. Copiii vor (și) mai multe cadouri. Membrii familiei mai mult se ceartă decât să depene amintiri. Așa este viața în realitate, foarte diferită de perfecțiunea din reviste.

  1. Nu le impuneți altora așteptările voastre.

Avem așteptări diferite cu privire la modul în care ar trebui să fie Crăciunul. De multe ori, ele se bazează pe amintirile noastre din copilărie. Însă și acestea sunt diferite… deci nu presupuneți că toată lumea își dorește un Crăciun așa cum vi-l doriți voi. Mai bine construiți împreună noi tradiții.

  1. Încetiniți ritmul și odihniți-vă.

Trageți un pui de somn la prânz, dacă este posibil. Sau mergeți la culcare mai devreme într-o seară. Sau dormiți mai mult într-o dimineață. V-ați agitat pentru a face totul perfect de Crăciun, în decembrie, de zilele de naștere, la serviciu, în familie, tot anul. Acum vă puteți permite puțină odihnă. Lăsați-vă ghidați de pace și calm în tot ce faceți.

  1. Oferiți tuturor iertare.

Oamenii greșesc. Acum e cel mai bun moment să îi iertați pe cei care v-au greșit și să refaceți relațiile rupte – indiferent dacă ruptura a avut loc ieri sau cu mulți ani în urmă. Faceți pasul către împăcare, deoarece menținerea sentimentelor de ură față de alții este una dintre cele mai mari surse de dezamăgire în viață.

  1. Mai bine donați decât să acumulați.

Nu veți obține tot ce doriți de acest Crăciun și, invers, veți obține câteva lucruri pe care nu vi le doriți. Acordați mai puțină atenție cadoului propriu-zis și puneți accentul mai mult pe faptul că cineva crede că sunteți special în acest sezon al sărbătorilor. Darul nu este cadoul. Darul adevărat este… cel care îl oferă. Casele noastre se vor umple de jucării, electronice, haine etc. Totuși, există mai multă bucurie în a deține mai puține lucruri, așa că pregătiți un plan pentru a face ordine și a dona surplusul.

  1. Recunoașteți că nu puteți schimba alte persoane.

Putem găsi exemple îndrăznețe. Putem să împărtășim momente din care am învățat ceva. Putem oferi sfaturi când ni se cer. Dar nu putem lua decizii în numele altora. Singurii pe care îi putem schimba suntem noi înșine.

  1. Învățați când să vă opriți.

A ști când să ne oprim devine o artă pierdută în timpul sezonului de sărbători. Ce e prea mult strică, iar un lucru bun se poate transforma repede într-unul negativ, cu consecințe de durată. În aproape orice privință, pentru o bucurie maximă, alegeți moderația. Buget, cadouri, călătorii, mâncare și divertisment. Totul în moderație.

  1. Îmbrățișați spiritualitatea.

Indiferent de preferința religioasă (sau non-religioasă), simțim cu toții că în lume există mai mult decât ceea ce vedem. Îmbrățișați spiritualitatea în acest sezon, promovând iubirea, speranța și iertarea. Decât să vă pierdeți în agitație, găsiți spiritul Crăciunului și sărbătoriți cu tot ce aveți mai bun în suflet.

Pentru aceia dintre noi care celebrăm Crăciunul, cel mai bun dar pe care îl putem împărtăși cu ceilalți, indiferent de credința sau filosofia noastră, rezultă dintr-o întrebare simplă la care să răspundem cu sinceritate: ce cuvinte bune așteaptă să ne iasă pe gură de acum înainte?

În concluzie, sărbătorile perfecte de iarnă nu sunt o dorință imposibilă. Păstrați lucrurile esențiale, petreceți simplu și nu vă lăsați distrași.

De la inimă la inimă, vă dorim sărbători simple și cu adevărat fericite!

Simplu

Related Posts

0 Ganduri

Raspunde