CASA

cum să menții baia ordonată

În ziua de azi, majoritatea oamenilor au cel puțin o baie în casa lor. Această încăpere poate să devină foarte ușor unul dintre cele mai aglomerate locuri din casă. Nu numai că este un spațiu relativ mic (în majoritatea cazurilor), dar combinația de rufe murdare, sticle de șampon, prosoape umede și folosirea zilnică pot transforma baia într-un loc destul de neplăcut, dacă nu sunteți atenți.

Nu putem să vă dăm sfaturi despre cum să aveți în permanență o baie perfectă, însă recomandările de mai jos sperăm să vă fie de folos pentru a menține ordinea în baie.

1. Spații de depozitare închise

O depozitare corectă a lucrurilor vă va ajuta să păstrați baia curată și ordonată mai multă vreme. În timp ce spațiul de depozitare deschis este excelent dacă aveți obiecte frumoase de decor, acesta nu este cazul băii, de cele mai multe ori. Nici sticlele de șampon, nici pasta de dinți nu sunt cele mai deosebite decorațiuni pe care să le expuneți. Dacă puteți ascunde toate aceste lucruri într-un dulap simplu, baia va arăta deja mult mai bine.

2. Lumină bună și ventilație corespunzătoare

Băile întunecate tind să pară mai mici și mai aglomerate decât cele bine luminate. Iar dacă nu există o ventilare bună, mai devreme sau mai târziu se va ajunge la mucegai. E ideal să aveți cel puțin o fereastră care se poate deschide, fie ea cât de mică. Dacă nu există fereastră, evitați culorile închise și amplificați lumina pe care o aveți alegând o schemă de alb sau nuanțe neutre și folosiți o iluminare adecvată. Pentru ventilație, luați în considerare instalarea unui ventilator, ca să evitați deteriorarea din cauza umezelii.

3. Atenție la prosoape

Prosoapele pot face o baie să arate fie foarte bine, fie foarte rău. Asigurați-vă că aveți prosoape care se potrivesc cromatic și stilistic cu restul băii. De asemenea, nu doriți să aveți prea multe prosoape prin baie (două sau trei sunt suficiente). E bine să găsiți si un loc special pentru a le agăța, ca să nu le lăsați atârnate peste cadă sau duș.

4. Loc pentru hainele murdare

Nimic nu aglomerează o baie mai mult decât hainele murdare aruncate peste tot. Așadar, găsirea unui loc pentru rufele murdare este cu siguranță ceva ce nu poate fi neglijat. Un coș de rufe sau chiar o pungă este, de obicei, cel mai bun mod de a le ascunde.

5. Decor simplu

Câteodată, mai puțin înseamnă mai mult – mai ales într-o baie. Păstrați decorul cât mai simplu posibil, adăugând câteva piese care se încadrează în ansamblu, care sunt funcționale și nu ocupă prea mult spațiu.

| INSPIRAȚIE |

houseofturquoise

instagram

nordicspacedesign

notey

instagram

canny

buzzfeed

thedesignerchaser

theinteriordecor

sheerluxe

architonic

themerrythought

Related Posts

0 Ganduri

Raspunde