Bucătăriile au tendința de a fi un veritabil magnet pentru dezordine și mizerie: pachete de tot felul, caserole fără capace, sertare pline cu de toate… O bucătărie organizată este un vis la care trebuie să lucrăm, dar care este la îndemâna tuturor – promitem! Următoarele sfaturi reprezintă primii pași pe drumul spre bucătăriile ordonate și elegante ale visurilor voastre:
- Borcane, borcane, borcane…
Borcanele mari, „asortate” sunt cu adevărat o investiție valoroasă. În momentul în care cumpărați paste, fasole, linte, făină, zahăr și alte alimente pentru cămară, vărsați-le în câte un borcan și etichetați-le frumos (inclusiv data de expirare). Dacă vin cu instrucțiuni de gătit utile, tăiați-le de pe pachete și lipiți-le pe borcan. Totul va fi atât de ușor de găsit și de curățat!
- Ați pierdut capacul? Aruncați caserola.
Caserolele ocupă foarte mult spațiu, mai ales cele care nu mai pot fi folosite din cauză că ați rătăcit părți din ele. Dacă nu reușiți să găsiți capacele, ori aruncați-le, ori refolosiți-le ca divizoare de sertar.
- Gândiți pe vertical.
Elementele plate, cum ar fi tăvile de copt și tocătoarele, sunt mult mai ușor de sortat atunci când sunt stocate pe vertical, decât stivuite una peste celaltă. Când mai treceți printr-un magazin de papetărie și găsiți suporturile acelea verticale pentru dosare, luați unul și pentru bucătărie. De asemenea, depozitarea verticală este o opțiune excelentă pentru capacele de la oale și tigăi.
- Agățați în cârlige.
În spațiul neutilizat de deasupra bufetelor sau a insulelor de bucătărie instalați șine și cârlige pentru ghivece și oale. Acest lucru înseamnă că nu mai trebuie să săpați în adâncurile dulapurilor pentru a găsi tigaia preferată. Astfel, puteți elibera spațiul de depozitare pentru obiectele mai mari. Cârligele montate sub chiuvetă sunt foarte bune pentru agățarea recipientelor cu produse de curățenie, iar cârligele de perete păstrează șorțurile și prosoapele la îndemână.
- Tabla pentru „ce mai e de mâncare prin frigider”
Membrii familiei uită să verifice frigiderul și congelatorul după resturile rămase de la cina de ieri și încep să se plângă că nu mai e nimic de mâncare. Așezați o tăbliță (albă sau neagră) pe frigider și scrieți pe ea ce feluri de mâncare și câte porții au rămas de la alte mese, precum și datele la care au fost pregătite. Reamintiți tuturor să șteargă de pe tăbliță mâncărurile consumate.
- Rafturi în rafturi.
Dacă vedeți o mulțime de spațiu în partea superioară a rafturilor atunci când deschideți ușa unui dulap, înseamnă că mai aveți loc la dispoziție pentru utilizare. Profitați la maximum de rafturile non-permanente și reorganizați-le pentru a face lucrurile mai accesibile.
- Suport suspendat pentru cuțite.
În bucătăriile cu spațiu de lucru limitat, un suport de cuțite ocupă prea mult loc. Însă ce faceți cu cuțitele care stau îngrămădite prin sertare? Pe un perete liber, montați o bandă magnetică, de care puteți să prindeți cuțitele cele mai folosite și să le țineți astfel aproape de spațiul de lucru.
- Fiecare obiect la locul lui.
Fiecare bucătărie are un sertar plin cu tot felul de mărunțișuri. Cum puteți scăpa de acesta? Găsiți câte un loc potrivit pentru obiectele care sunt înăuntru. Utilizați caserole vechi, borcane de condimente sau divizoare de tacâmuri pentru a organiza elasticele de cauciuc, paiele, pixurile, bateriile și orice alt lucru care merită păstrat. Restul, la reciclat!
Simplu
| INSPIRATIE |
woonio
hello-moment-s
0 Ganduri