ESENTIALE

folosește

Oricine este încântat de singurătate este fie o fiară, fie un zeu. – Aristotel

Atunci când lucrați cu voi înșivă, când depuneți eforturi emoționale și mentale ca să ajungeți la apogeul potențialului propriu, să vă descoperți talentele și să vă împliniți visele, puteți simți la un moment dat că sunteți superiori celor din jur. Asta pentru că ei nu depun același efort ca și voi, nu muncesc la fel de tare să-și îmbunătățească existența, să se înțeleagă mai bine pe sine.

Comportamentul față de familie sau față de prietenii vechi se poate schimba, deoarece creșterea, dezvoltarea înseamnă în mod implicit schimbare. Oamenii din jur nu se mai simt bine în preajma voastră, deoarece nu le place să li se arate că sunt leneși sau neglijenți cu propria lor viață, prin exemplul natural și pozitiv pe care îl oferiți.

Atunci veți simți că există un preț de plătit pentru a avea rezultate în propria dezvoltare.

Singurătatea.

Mulți stau departe de această etapă de dezvoltare a vieții sau o amână tocmai din cauza singurătății. Se opresc din orice idee grozavă ar avea și continuă să facă ce au făcut și înainte – ceea ce e confortabil atât pentru ei, cât și pentru cei din jur.

Atunci, care e soluția cea mai bună pentru a nu vă simți singuri?

Am putea să vă oferim aici, ca de obicei, o listă punctuală de activități:

  1. Să ieșiți la o bere cu prietenii
  2. Să vă extindeți cercurile sociale
  3. Să vă apucați de citit sau să intrați într-un club de carte
  4. Să vă cufundați în muncă
  5. Să alergați după bani și succes
  6. Să vă duceți la biserică
  7. Să ieșiți la agățat
  8. Să vă întemeiați o familie – cu copii în jur, cu siguranță nu o să vă simțiți singuri
  9. Să organizați petreceri
  10. Să vă luați un animal de companie

Și lista poate continua la nesfârșit.

Chiar dacă sună ok pe hârtie și pare că toate cele enumerate mai sus pot rezolva problema singurătății, acestea sunt numai soluții externe. Ce vor rezolva, în realitate? Nimic. Ideile de mai sus nu vor soluționa problema singurătății. Doar vor arunca mizeria sub covor.

Creșterea, dezvoltarea adevărată înseamnă întoarcerea către interior. Majoritatea lucrurilor asupra cărora ne concentrăm sunt lucruri exterioare, care nu ne pot aduce satisfacții interioare. De aceea căutăm mai mult, fără încetare.

Realitatea este că dacă vreți să fiți propriii voștri eroi, conducători, vizionari, înțelepți, nu rămâne decât să vă confruntați cu singurătatea. Nu să o ignorați cu distracții exterioare, ci să o confruntați față în față. Nu să conduceți drept pe autostradă, ci să intrați pe teren viran, pe un drum neasfaltat, nesemnalizat. Doar așa vă veți găsi, doar așa vă puteți construi propriul drum – prin noroi, prin pădurea plină de mărăcini.

Această călătorie se face doar singur, nu e un efort de grup – poate de aceea religiile eșuează. Trebuie să intrați în burta balenei singuri-singurei, trebuie să vă înfruntați demonii singuri. Nu cu prietenul cel mai bun, nu cu prietenii de pe Facebook, nici măcar cu soțul sau soția.

Câteodată, nici măcar noi înșine nu vrem să ne uităm în interior, de teamă că dăm de scheleții trecutului și viitorului, așadar cum puteți să vă așteptați ca cei din jur să vă acompanieze în acest proces?

Dar dracul nu-i atât de negru. A fi singuri înseamnă a fi deconectați de ființa noastră, de sine, în mod complet. A fi pur și simplu este cel mai frumos lucru, cea mai înălțătoare experiență, atunci când suntem conștienți de asta.

“A fi” înseamnă a fi acum și aici.

„A fi” reprezintă toată substanța care este în jurul nostru, din care suntem făcuți, toată realitatea.

E ușor să ne deconectăm de la prezent, să ne pierdem într-un peisaj de construcție conceptuală; să trăim ori în trecut, ori în viitor.

Ce trebuie făcut?

Să fim, pur și simplu.

Iar în singurătate totul va deveni dulce și magic. Mai mult decât atât, când reușești să te reconectezi la sinele profund, îți vei dori din ce în ce mai mult să fii singur. Frica dispare complet.

Într-un sfârșit, o să ajungeți să vă dați seama că, de fapt, suntem singuri pe lume. Non-dualitate. Doar tu singur. Pare ridicol, știm. Luați-o ca pe o metaforă, în cazul acesta. Dar noi ne referim la modul propriu. Ești doar tu, jucându-te de-a v-ați ascunselea. Singur, dar în același timp complet.

Related Posts

0 Ganduri

Raspunde