Adevărul și dimineața ne luminează treptat. – proverb african
Viețile noastre sunt pline, astfel că uneori pare imposibil să ne putem îndrepta către visurile noastre. Dacă mai și lucrăm 8 ore pe zi și încercăm să avem grijă de copii, familie și casă, visurile devin iluzii, mai mult decât irealizabile.
Cum putem merge totuși înainte?
Dacă nu ne rezervăm un pic de timp în fiecare zi să progresăm și să ne dezvoltăm personal, cu siguranță că timpul se va pierde în furtuna cotidiană. Și, fără să ne dăm seama, ajungem bătrâni și ofiliți, întrebându-ne unde ni s-a scurs viața.
Regândiți-vă existența și ieșiți din modul de supraviețuire
Sperăm că acest articol va sădi “semințe” în mințile voastre, provocându-vă să vă regândiți abordarea asupra vieții. Scopul este să vă simplificați viețile și să vă reîntoarceți la simplitate.
Din păcate, viețile noastre sunt pline până la refuz cu lucruri mai puțin importante, așa că nu avem timp să construim ceva semnificativ. Acesta este un mod de supraviețuire. Suntem oare toți blocați în a supraviețui și uităm să trăim? Suntem oare toți ca o bucată de unt întinsă pe o felie imensă de pâine, care nici măcar nu este a noastră?
Cu toate acestea, putem să ne recâștigăm viețile. A ne trăi viața în termenii altora este o idee învechită. Chiar dacă am perpetuat acest obicei pe parcursul mai multor generații pentru că așa am învățat, aceasta nu este singura viziune asupra lumii.
Cu multă muncă și bună intenție, putem trăi fiecare moment al vieții noastre în termenii noștri. Fiecare dintre noi ne facem viața, noi suntem responsabili de ea și nimeni altcineva. Noi trebuie să decidem, pentru că dacă nu o facem, altcineva o va face în locul nostru. Indecizia este printre cele mai proaste decizii.
Vă propunem în continuare o rutină simplă, bună de aplicat dis-de-dimineață, când lumea încă e amorțită și care ne poate schimba viețile semnificativ. Spre bine.
- Dormiți împăcat, preferabil cel puțin 7 ore pe noapte
Somnul este la fel de important ca și mâncarea sau apa. Chiar dacă oamenii au devenit mult mai leneși în zilele noastre, putem să dăm vina pe distracțiile și oboseala din ultimii 20-30 de ani. În ciuda faptului că odihna este esențială, oamenii nu dorm suficient sau suferă de tot felul de tulburări de somn. Pe timp de veghe, somnolența și stimulentele fac ravagii.
Faceți din conștiința împăcată și din somnul de calitate o prioritate. Nu contează la ce oră vă treziți dacă echilibrați durata de somn cu o oră decentă de culcare. De asemenea, stimulentele pot să compenseze lipsa somnului, dar nu sunt sustenabile pe termen lung, iar cu timpul, sănătatea va avea de suferit.
- Stați 5 minute în liniște
Fără să vă gândiți la nimic. Sau, în cel mai rău caz, fiți recunoscători pentru ceva. Pentru orice. Că v-ați trezit și în această dimineață. Recunoștința e mama tuturor virtuților.
Unii meditează, alții se roagă, alții stau pur și simplu și își trag sufletul. Concentrați-vă pe expansiune, recunoștință, posibilități nelimitate. Acesta este momentul în care puteți să nu vă faceți griji. Chiar de la prima încercare, puteți privi lucrurile cu o mai mare claritate, într-un mod pozitiv.
- Mișcați-vă
5, 10, poate chiar 30 de minute. Exercițiul fizic regulat, oricât de mic, vă încadrează în procentul de oameni sănătoși, fericiți și mai productivi. Mișcarea făcută dis-de-dimineață generează un flux intens de inspirație și claritate.
Oricare ar fi preferința voastră, mișcați-vă corpul. Pe lângă tonusul formidabil pe care îl oferă pe tot parcursul zilei, mișcarea scade riscul de depresie, anxietate și crește rezistența la stres.
Asta după ce treceți de febra musculară, care poate fi demoralizatoare la început.
Dacă nu vă păstrați corpul în parametri normali, orice aspect al vieții voastre va avea de suferit. Inclusiv cei de lângă voi.
- Faceți un duș rece
Chiar dacă e numai pe față.
Sunt oameni care la primele ore ale dimineții, indiferent de anotimp, se aruncă în apa rece ca gheața. Vă întrebați de ce ar face cineva așa ceva?
Apa rece ajută la îmbunătățirea sănătății fizice și mentale. Acest obicei, practicat în mod regulat, fortifică pe termen lung sistemul imunitar, limfatic, circulator și digestiv. Funcționarea optimă a acestor sisteme crește calitatea vieții. În plus, pentru că stimulează și metabolismul, contribuie la scăderea în greutate.
Un studiu din 2007 a constatat că dușurile reci regulate ajută la tratarea simptomelor depresiei mai eficient decât medicamentele. Acest lucru se datorează faptului că apa rece declanșează un val de stimulanți chimici neuronali care te fac să te simți pur și simplu mai fericit.
Există, desigur, o teamă de a intra într-un duș rece. Ca să nu mai vorbim de lunile geroase de iarnă. Chiar dacă o să încercați, vor fi multe dimineți de „poate mâine”. Ideea e că, odată ce ați luat contactul cu apa rece, după 20 de secunde vă veți simți bine. Tot ce trebuie să faceți este să ieșiți din zona de confort!
- Rămâneți fideli viziunii voastre
Dacă nu aveți scrise undeva mare pe perete obiectivele voastre în viață, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, ar trebui să le aveți în fața ochilor măcar… mental.
Citiți-le, revizuiți-le, aduceți-vă aminte de ele în fiecare zi, din perspectiva acelei zile.
Atingerea obiectivelor este ca o știință. Nu trebuie să fie nimic confuz sau ambiguu. Dacă urmați un model simplu, puteți să vă îndepliniți toate visurile, indiferent de cât de mari sunt acestea.
Un aspect fundamental – revedeți-le în fiecare zi, nu uitați de ele o secundă.
- Acționați
Voința este ca un mușchi care trebuie antrenat. Capacitatea noastră de a lua decizii bune obosește pe parcursul zilei.
Faceți lucrurile importante, grele de dimineață, pentru că până la sfârșitul zilei veți fi epuizați. Seara veți avea un milion de motive pentru care să așteptați ziua următoare. Iar mâine o veți lua de la capăt.
Dacă faceți câte un pas către voi înșivă dis-de-dimineață, în fiecare zi, veți astupa toate golurile.
După ce terminați tot ce este important pentru voi dis-de-dimineață, indiferent ce trebuie să faceți pe parcursul zilei, o să aveți satisfacția că ați terminat deja ce era cel mai important. Veți fi pregătiți pentru a reuși, pentru a va îndeplini visurile.
Viața va fi mai bună, munca, mai cu spor, relațiile se vor ameliora și veți fi puțin mai fericiți și mai încrezători. Veți avea mai multă claritate să vă schimbați viețile spre bine.
Lumea din jur va răspunde mai frumos la acțiunile voastre.
Simplu
0 Ganduri